IKC Willem van Oranje locatie Flevowijk biedt buitenschoolse opvang aan op werkdagen van 07.00u tot 08.30u en van 14.15u tot 18.30u. Op de dependance in de wijk De Maten (locatie Fidelio) biedt IKC Willem van Oranje buitenschoolse opvang én een kinderdagopvang.

Huiselijke sfeer
Onze voor- en naschoolse opvang is heel huiselijk. Kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen doen. Er is een huishoek om te spelen, de kinderen kunnen op de bank een boekje lezen en er wordt altijd een activiteit aangeboden waaraan de jongens en meisjes kunnen meedoen.

Buiten spelen
Spelen op het plein is favoriet bij de kinderen. Er zijn voetbaldoeltjes, een glijbaan, een grote zandbak en klimrekken om je lekker te kunnen vermaken. Voor de wat jongere kinderen is er een aparte speelplek met houten zandbak onder de zonneluifel. En als het regent kan iedereen zijn energie kwijt in het speellokaal.

Samen
We bedenken samen met de kinderen welke activiteiten we gaan doen, vooral de kinderen vanaf 8 jaar vinden dat leuk om te doen. Ze kunnen bijvoorbeeld op de iPad kijken welke activiteiten ze willen doen en dan een lijstje maken van wat we moeten kopen. En op de locatie hebben we een 'wensenpot'. Daarin stoppen de kinderen hun ideeën. Af en toe legen we de pot en bespreken we samen de ideeën. Dan kijken we wat we kunnen doen.

Dagprogramma
De kinderen van groep 1 en 2 worden opgehaald door pedagogisch medewerkers. De oudere kinderen komen zelf naar de bso-ruimte. Sommige kinderen hebben dan behoefte om even te bewegen, bijvoorbeeld te voetballen. Andere kinderen gaan spelen met sensomotorische materialen. Rond 3 uur gaan we drinken en fruit eten. Daarna gaan we een activiteit doen, net wat de kinderen willen. Ook gaan we elke middag naar buiten en bieden daar activiteiten aan. Rond half 5 eten we een cracker met thee of fruitwater. Daarna kunnen kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen.

Kiezen voor IKC Willem van Oranje

Daarom opvang bij ons

Wij zien elke kinderfase als een prachtige periode, waarin iemand mag groeien, beleven en ontdekken. Het thuisgevoel dat kinderen bij ons ervaren, is hiervoor een stevige basis. Op de website van IRIS Opvang lees je er meer over.

Kom je een keer
bij ons kijken?